Foredrag til fagpersoner

Foredraget giver et unikt indblik i, hvad der sker inde i et ungt menneske, der er blevet en del af anbringelsessystemet. Lonni Piilgaard taler både ud fra sine personlige erfaringer og fra sin erfaring som fagperson. Foredraget peger på en ny anden måde at forvalte faget på, hvor større nærhed bliver nødt til at være i fokus. “Vi taler meget om værdier, men det er jo den måde, vi lever de værdier ud på, der betyder noget,” siger hun og spørger: “Hvordan skal vi gennemføre den skulder til skulder-pædagogik, vi taler om, når vi kun går et kort stykke sammen med den unge, og så siger vi: Nu må du gå selv, for jeg har fri?”
Lonni Piilgaard taler ud fra det standpunkt, at hendes erfaringer både indenfor og udenfor systemet kan bruges til at gøre systemet bedre. “Jeg forstår systemet, og jeg forstår målgruppen. Jeg forstår, hvor svært det er at opbygge relationer og bryde dem igen, når de unge rejser videre til det næste sted,” siger hun.
“Vi skal finde ind til et fagligt nærvær. Vi skal turde at gå sammen med den unge for en stund. Det var det, der hjalp mig igennem”.
Foredraget varer halvanden time og koster 5000 kroner plus kørselsgodtgørelse.