sidste seks år har været fuld tid på en sikret institution med unge, der af samfundet bliver anset for at være en tung og til tider farlig målgruppe. Lonni Piilgaard læser antropologi på DPU i Aarhus.

Personlig baggrund: Lonni Piilgaard har prøvet på sin egen krop, hvad det vil sige at være omsorgssvigtet af og blive en del af systemet. Hun har talrige anbringelser bag sig og kender følelsen af at blive en brik i et system, som producerer sagsmapper, der fylder flere ringbind, og som laver handleplan efter handleplan, hvor ordet “livskvalitet” aldrig bliver en del af teksten. Det er lykkes Lonni Piilgaard at kæmpet sig igennem et massive svigt, specialklasser og anbringelser, og nu holder hun foredrag om systemets omsorgssvigt – både set indefra og udefra. Hendes personlige og faglige baggrund udgør et unikt grundlag for at tale om nuancerne i problematikkerne hos unge på kanten.

“Jeg kan både fortælle, hvad omsorgssvigt gør ved et menneske ud fra, at jeg har prøvet det på min egen krop, men jeg kan også fortælle som fagperson, hvad der sker med de unge, når de er røget ind på den sikrede institution, hvor systemet siger, at nu skal de rehabiliteres. Men vi har jo selv produceret disse unge, og vi kunne have gjort noget før, de endte i systemet på en plads, der koster 1,2 millioner kroner om året”.

Kurser i:

KAT – Kognitiv adfærds tænkning

ART – Anger replacement training

MI – Motivationel Interview

Mindfulnessinstruktør

De etiske principper – Etikos Aarhus