Så kom vi væk fra 2016 og vi er nu igang med et nyt år.

Når jeg ser tilbage på sidste år, er det sku befriende let at kalde det et “lorteår.”

Fordi jeg mødte mig selv der hvor jeg er svagest. Jeg mistede en jeg elsker. Sorgen har overvældet mig med sin styrke og har haft mig helt i knæ. Mit spejlbillede vendte mig ryggen og jeg har haft så utroligt svært ved at se andet end det.

Men nu lysner det. Ikke hver dag. Ikke hver uge, men det begynder at lette. Det ved jeg fordi jeg nu kan tale om minderne med og omkring min far, uden at jeg tyder øjnene ud. Forleden aften spillede jeg kort med min mand. Han var ved at vinde og jeg sagde “far hjælp mig lige her. Jeg kan sku ikke tabe på den her måde” Så vendte spillet, og jeg vandt. FEDT. Og det mindede mig også om at jeg nu kan tage ordet i min mund uden at stemmen knækker.

Det ville bare ikke være rimeligt at kalde det et lorteår for der er også sket mange ting som jeg virkeligt værdsætter. Oplevelser der manifestere sig indeni i min kasse med evige minder.

Min fantastike datter. En power pige af en helt anden verden, afsluttede folkeskolen. Med et karakter ark der får mine folkeskole minder til at blegne. Det er ikke den karakter jeg er mest stolt af. Det er hendes. Den hun er. Den hun er godt på vej til at blive. Som en voksen kvinde. Hende har jeg lavet.. Wauw.

Min mellemste der har været så meget igennem med stress, afsavn fra far, og efterfølgende skoleskift. Han har genfundet sig selv. Alle hans charmerende styrker og hans store empati for andre levende væsener. Fordi han har det godt kan han nu dele det med andre. Vi tog til Skotland i August måned for at han kunne deltage, med sit hiphop hold til VM. De vandt en 6 plads, ud af mere end 90 hold.

Det var absolut også noget jeg ALDRIG glemmer.

Min yngste blev inviteret til at deltage på tv, for at snakke om EM. Det kom der de sjoveste TV klip ud af. Han er rigtig glad for hans fodbold og det brænder han for. Jeg elsker at han har temperament. Det skal nok føre ham steder hen i livet.

Jeg har holdt foredrag og fået min historie ud. Det har været så fedt at få feedback og få lov at give perspektiver til de mennesker der er ved at uddanne sig til at kunne hjælpe børn og unge i fremtiden.

Som familie har vi haft en håndfuld plejehunde indenfor dørene. De har alle fået nye hjem, her i Danmark efter en start på livet i Grækenland. Flere af dem fundet i skraldespande. Efterladt til at dø af sult. Ale herhjemme omfavner opgaven og vi hjælpes ad. Det gør mig rigtig stolt. Det kan altså også noget, når man kan samarbejde uanset alder her i familien.

Forleden aften lå jeg i sengen sammen med min mand. Vi snakkede om året der var gået. Om de ting vi gerne vil og virkeligt satser på over de næste tre år. Det er ikke småting og jeg har mange ideer om alt det vi skal nå i dette liv. Han siger med den største ro. ” jeg synes du får nogle vilde ideer. Men med tiden har jeg lært at du også vil gøre det der skal til for at det går i opfyldelse. Og så er de ikke så vilde alligevel.

For mig betyder den tryghed at jeg er hjemme. At min fuldstændigt galoperende hjerne, har fundet et sted hvor den kan ligge til kaj. Hvor jeg kan finde ro og blive taget alvorligt når jeg fortæller hvad mit hjerte ønsker sig.

Nærvær i alle mulige steder af europa. Vi har været rundt omkring det seneste år. Rejser med sol og afslapning. Shopping og kultur i Berlin. Vi har vadet gaderne tynde i Venedig, og vi har set en Barcelona kamp.

Så jeg kan ikke tillade mig at kalde det et lorteår vel.. For der har også virkeligt været nogle ting til stede der har kastet glimmer over alt det som har gjort så ondt.

For det næste år vil jeg rigtig gerne blive dygtigere til mit arbejde. Jeg har startet en opsparing, sådan at jeg kan gå Caminoen. Måske ikke i 17 men så i 18.

Jeg fylder 40 år i dette år. Jeg skal holde et brag af en fest, med alle dem jeg elsker og har kært.

Lige om et par uger, suser jeg på roadtrip ned igennem Tyskland med min gamle mor og ALLE mine tre søstre. Vi skal synge, snakke, grine og græde. Jeg glæder mig.

For mit vedkommende vil jeg gøre mit til at det bliver det bedste år i mit liv. <3

Kærlig hilsen

Lonni